Historia

Historiaa ja nykypäivää

Hannulan tila on rakennettu ja pellot raivattu
sotien jälkeen pystyyn metsään.Hannulan tilan
nimestä muotoutui tuotenimi Hannulan Peruna.
Tilan päärakennus rakennettiin vuonna 1952.

Tilalla oli alkuun pienoinen lypsykarja.
Sukupolvenvaihdos tapahtui vuonna 1983,
jolloin tila alkoi suuntautua vähitellen
perunan viljelyyn. Nykyiset tilan omistajat
ovat Aune ja Hannu Laulainen.
Perheeseen kuuluu vuonna 1991 syntynyt
Jaana-tytär.Tila toimii perheyrityksenä.

Alusta alkaen Hannulan tilan tavoite on ollut
tuottaa laadukasta perunaa.

Vuonna 1992 navettarakennusta alettiin
remontoida perunavarastoksi ja kuorintatiloiksi,
joten tästä voidaan katsoa alkaneeksi
päätoiminen perunan viljely.Varastoa
laajennettiin vuonna 2003, jolloin saatiin uudet
lajittelutilat.Perunaa on viljelyssä 25 hehtaaria,
josta harson ja muovin alla kasvatettua on
noin viisi hehtaaria.

Osa perunoista jatkojalostetaan omalla tilalla
kuorimalla. Tuotteet kuljetetaan asiakkaille
tilan pakettiautoilla. Kesällä varhaisperuna
toimitetaan kauppoihin ja osa myydään
vihannestoreilla.Kuorittua perunaa toimitetaan laitoksiin ja ravintoloihin.

Yritys työllistää perheen lisäksi sesonkiaikoina
3-5 ulkopuolista työntekijää.

Hannula-peruna: Maatilahistoriaamme

Tervetuloa Hannula-perunaan! Vuosikymmenien ajan olemme tuoneet sinulle erinomaisen laadukkaita paikallisia perunoita. Täällä maatilallamme tiedämme, että luottamus on hauras asia. Mutta kun pyrimme viljelemään perunalajikkeita ympäri vuoden, niin tee myös liiketoiminta-arvoissamme. Perheemme kannalta kasvatamme luottamustasi tuotteisiimme.

Teknologian myötä Hannula on tyytyväinen koneiden käyttöön, etenkin tietokoneisiin. Sen käytön optimointi antaa meille mahdollisuuden olla tehokkaampia ja avoimempia. Olemme nyt ylpeämpiä kuin koskaan ennen esitellessämme sinulle Hannulan perunahistorian. Selvitä tältä sivultakaukainen alkuperä pitkäaikaisen maataloustoimintammeja miten se muovasi nykyistä tilannettamme. 

Tämän viestin lukemisen helpottamiseksi alla on yleiskatsaus aiheista.

 • Hannulan perunahistoria
  • Missiomme ja visiomme
  • Mottomme
 • maatilalla vierailee 
 • perunanviljelyssä Suomessa

Hannulan

perunahistoria Räikeän maailmansodan ja maan omituisen aseman jälkeen, jotka kaikki toivat kielteisiä vaikutuksia peltomaallemme, oli ollut vaikeaa säilyttää mitä jäi maatalouteen.

Vasta vuonna 1952, kun maatila rakennettiin Keiteleen tyhjille pelloille. Aluksi sillä oli aluksi pieni lypsykarja. Lypsykarjan lisäksi pääomistajat käyttivät myös vuohia ja lampaita. Monien vuosien lypsyjohtamisen, johon sisältyy käs lypsy, tyhjiökauhan lypsy ja jopa lypsyputki, jälkeen tapahtui sukupolvenvaihto vuonna 1983.

Maatila siirtyi uusille omistajille ja vuokranantajille. Se omisti pari Aune ja Hannu Laulainen sekä heidän kaunis tyttärensä Jaana. Siitä lähtien se oli varhainen alku, kun maatila alkoi toimia perheyrityksenä. Maitotuotannon sijasta he tekivät Hannulasta korkealaatuisen perunan tuottajan.

Lähes vuosikymmenen säästöjen jälkeen tilan päärakennus (rakennus) alkoi muuttua tuottavammaksi ja järjestyksellisemmäksi paikaksi. Paljon perunavarastoja sekä perunankorjuukoneita (koneita) lisättiin tuotannon lisäämiseksi, mikä tuo lisää tarvikkeita paikallisten markkinoiden vaatimuksiin.

Täällä Hannulassa Aunen ja Hannun seuranneet peräkkäiset perheet uskovat, että perunantuotannolla on oltava paras ja korkein koneiden muoto kaikissa eri maatalousyrityksissä. Mainittujen harvesterien lisäksi perheet ovat lisänneet kasvinsuojeluruiskuja, auroja, perävaunuja ja lukuisia traktoreita – jotka kaikki palvelevat tilan valtavaa hehtaaria.

Kun maatila toivotti 2000-luvun tervetulleeksi, se avasi ovensa myös uudelle vuokranantajalle, nimeltään Varastoa. Vahvan ja syvällisen perustan ansiosta hän uskoi suurempaan riskiin, josta pian tuli hänen perintönsä. 

Vuonna 2003 hän antoi tilalle uudemman, laajemman ja hienomman laajennuksen, joka vastaa maatalouden muutoksia ja kasvavia suuntauksia. Monien eloon tulleiden ideoiden joukossa on tehokas markkinamyynti, verkkosivujen luominen ja muu moderni sadonhallinta, joka auttoi tiimiä tuottamaan suuren valikoiman perunatuotteita. 

Tilalla on edelleen perinne. Piirin sisä- ja ulkopuolella kasvavista vaatimuksista huolimatta yritys työllistää vuokratyöntekijöitä tai ulkopuolisia työntekijöitä vain sesonkiaikana. Eri liikekumppaneiden avulla tuotteet kuljetetaan helposti ja nopeasti toimittajille ja asiakkaille. Olipa kuorittuja perunoita vai ei, myymme ja toimitamme erilaisia ​​tarpeita vihannestorilta ravintoloihin ja ruokailupaikkoihin. 

Missiomme ja visiomme

Koska pysymme uskollisina paikallisille juurillemme, tehtävämme on selvä ja selkeä vuodesta 1983. Tiimimme, etenkin perhe, pyrkii tarjoamaan asiakkaillemme erinomaista palvelua ja korkealaatuisia perunatuotteita. 

Vaikka muut maatilayritykset ovat siirtyneet kaupunkimaatalouteen, jossa jotkut ovat hyödyntäneet tekoälyä, koneoppimista ja geenimuokkausta, meidän on etsittävä perinpohjaisesti. Etenemme kemiallisten lannoitteiden tuotosta ja muista teollisista riskeistä, jotka kaikki voivat vahingoittaa ihmisten ympäristöä ja terveyttä.

Kun kilpailemme perunan sadon ja tarvikkeiden laajalla markkinoilla, keskitymme enemmän tarjoamaan kohtuuhintaisia ​​tuotteita pienille yrityksille. Tilan laajentuessa jatkuu myös laaja valikoima erikoistuneita palveluita. 

Mottommeperunatilan

‘Hannulan’ terveellistä katkottua ruokaa, joka ruokkii kaikkia koteja.” 

Maatilakäynti

Sen lisäksi, että olemme yhteydessä asiakkaisiin verkkosivustomme kautta, maatilamme on avoin vierailijoille. Maatilamatkojemme kautta haluamme sinun olevan yhteydessä ja omaksumaan kaikki pienet asiat, joita luonto meille tarjoaa. Äidille, isälle, huoltajalle ja koulunopettajalle lapsesi voivat vaeltaa ja olla kunnioitettuina valtavilla viljelymailla, jotka ovat ainoa syy, miksi meillä on ruokaa pöydällämme.

Maatilamatkailu, kahdesta erillisestä sanasta “maatalous” ja “matkailu”, on hauska oppimisliike, joka tuo vieraat maatilalle tai karjatilalle. Siellä ihmiset, etenkin nuoret, näkevät ja oppivat maatalouden prosessin, taiteen ja tieteen. 

On todella hieno koulukokemus nähdä sadonkorjuuprosessi ja kuulla maanviljelijöiden henkilökohtaiset tarinat. Tämä foorumi on kuin mikään muu verrattuna kirjapohjaisiin oppitunneihin ja valokuviin.

Maatilamatkat eivät rajoitu toistuviin ja kierrettyihin matkoihin. Tässä on muita hauskoja aktiviteetteja, joista voit nauttia ollessasi Hannulassa.

 • Vetäytymiskeskus
 • Luontokeskus
 • Päivän ja yön leirintä lapsille
 • Lintujen ja villieläinten katselu
 • Perunankorjuu maatilalla
 • Perunan kuorinta ja pakkaaminen tehtaalla
 • Syö kaikki perunan perunoita ja muita peruna-aterioita, jotka vaihtelevat keitoista, perunoista ja leipoo.
 • Harvester ratsastaa
 • ratsastuksella ja heinäratsastuksellaLasten
 • Erikoistapahtumat (esim.syntymäpäiväjuhlat, maatilateemaiset häät, yön leirit jne.)

Perunan ruoanlaitto ja maistelu

Tuhansien vuosien ajan peruna on ollut merkittävä ihmisten ruokavalioon. Riisin ja maissin ohella, muutamia mainitakseni, sitä viljellään kaikkialla maailmassa ja sitä on kaikkina vuodenaikoina. Se on katkottua ruokaa, joka on ruokkinut varhaisia ​​esi-isiämme ja aina aikakautemme asti. Tuhansien perunalajien yhteydessä ei ole mikään yllätys, että siinä on liikaa ruokia, joiden pääainesosa on. 

Täällä maatilallamme haluamme sinun nauttivan tämän vihanneksen erilaisista maista. Osana maatilan kiertueohjelmaa meillä on perunan ruoanlaitto ja maistelu. Näin se tapahtuu:

 1. Keräät ensin perunat erillisissä ryhmissä. Henkilökuntamme opastaa sinua perunoiden oikeasta sadosta ja kuoresta.
 2. Kun olet kuorinut ne, henkilökuntamme auttaa sinua suuressa tilassamme, jossa on täydellinen ruoanlaittoväline.
 3. Keittiössä käytettävissä olevista ainesosista henkilökunta antaa sinulle kokit. Ne auttavat sinua luomaan peruna-aterioita. Saalis on puolestaan ​​se, että jokaisella ryhmällä on oltava edustettava maa- tai ruokakulttuuri. Paras (mielekkäin ja maukkain) ruokalaji saa 25% alennuksen maatilan kiertueen pääsymaksusta.

Tässä on joitain perunaruokia, jotka voitti pienessä ruoanlaittopelissämme:

 • Aligot: Se on ranskalainen fondue-tyyppinen ruokalaji, jonka ainesosia ovat kermainen perunamuusi ja sulatettu juusto.
 • Gamjatang: Se on mausteinen mutta kermainen korealainen keitto, jossa on sianlihaa ja muita vihanneksia perunoiden lisäksi.
 • Poutine: Tämä on kanadalainen ranskalainen ranskalainen ruokalaji, jonka juuret ovat Quebecissä. Se on paikallisten suosikki juustojuustojen ja ruskean kastikkeen lisäaineiden ansiosta.
 • Zippula: Se on paistettua perunataikina, jonka päällä on italialaisen keittiön sardellia.
 • Kapsalon: Se on äskettäinen pikaruokaruokalaji, joka keksittiin vuonna 2003 Rotterdamin kaupungissa. Kun keskellä on perunoita, niiden päällä on shawarma-liha, vihreät vihannekset ja Gouda-juusto.
 • Gnocchi: Yksi tunnetuimmista italialaisista pastoista, gnocchi on klassinen pieni ruokalaji, joka valmistetaan vehnäjauhoista, kananmunasta, juustosta, perunamuusista jne.

Perunanviljely Suomessa

Maan talous riippuu suuresti yksityisestä ja vapaasta yrityksestä. Suurin osa niistä kuuluu kuluttaja- ja korkean teknologian teollisuudelle ja tuotannonalalle. Vaikka hankkeen tämä puoli kasvaa nopeasti, maatalous on edelleen raskasta työtä ja yritystä.

Perunanviljelyn alalla vasta 1950-60-luvuilla sen tuotanto lisääntyi. Perunoita kasvatettiin ja niitä oli saatavana melkein jokaisella suomalaisella tilalla. Vuoden 2017 maailmanlaajuisten tilastojen mukaan perunoita tuotettiin 611900 tonnia.   

Lue lisää

sivuja, joita haluat ehkä nähdä.

Nyt kun olet lukenut tilamme tarinan, entä perunan lajikkeiden oppiminen? Tiesitkö, että maailmassa on yli tuhansia erilaisia ​​perunoita? Jokainen kuuluu ryhmään, mutta sillä on kuitenkin erilliset ominaisuudet, mikä tekee niistä hyvin erikoisen ja yksilöllisen jokaiselle henkilölle. Löydät kaikki niistä ja maatilallamme saatavilla olevista vain täältä sivustoltamme. Älä unohda kertoa meille suosikkisi!

Theme: Overlay by Kaira Extra Text
Copyright © 1991–2020 Hannulan Peruna